אוסטיאופורוזיס חמור אצל משותקים

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

20/12/2010 | 21:39 | מאת: ש.

התגלה אוסטיאופורוזיס ברמה גבוהה מאוד אצל מכר שלי. הוא משותק בארבע גפיו. האם יש טיפול תרופתי? שמעתי על זריקות במינון גבוהה מאוד של אחת ליום למשך כעשר ימים. האם טיפול תרופתי בשילוב תזונה וטיפולי פיזיותרפיה יכול להעלות מסת עצם? אודה מאוד על תשובתכם.

שלום רב. שיתוק אכן מהווה גורם סיכון לאיבוד עצם. באות בחשבון מספר אפשרויות, כולל זריקות - ישנן זריקות חד שנתיות וזריקות יומיות, לצד תרופות בנטילה יומית, שבועית או חודשית. את הטיפול המתאים יש לבחור לאחר בחינת כל המדדים - כלומר בהתייעצות עם רופא מטפל. בהחלט יש סיכוי לשיפור בצפיפות עצם וירידת סיכון לשברים. בברכה

מנהל פורום שברי צוואר הירך