בדיקת שיחלוף עצם למעקב

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

19/09/2020 | 13:58 | מאת: גל

בת 62 עם אוסטופניה שהתגלתה לאחר בדיקת צפיפות עצם לפני שנתיים. האם כדאי לעשות כמעקב בדיקת מדדי שיחלוף עצם במקום שוב בדיקת צפיפות עצם? תןדה

שלום רב, בדיקות סמני שחלוף וצפיפות, ברוב המקרים, הינן בדיקות שמשלימות אחת את השניה ולא מחליפות אחת את השניה. בברכה

11/10/2020 | 18:12 | מאת: ריקי ברוך

מתוך הניסיון שלי האנדוקרינולוגית דורשת את שתי הבדיקות וכך אני שבה אליה כדי לקבל תמונה שלמה אבל שיהיה ברור שאני שומרת ומקפידה מאד ליטול את הסידן האמורפי של דנסיטי, מה שמעיד על שיחלוף עצם בהשוואה לבדיקות קודמות, חד משמעי.

מנהל פורום שברי צוואר הירך