קשריות בבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

09/02/2015 | 14:20 | מאת: הילה

נשלחתי לבדיקת אולטראסאונד בבלוטת התריס. להלן תוצאות הבדיקה: לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות או חשודות משני צידי הצוואר. איסטמוס בעומק כ-0.2 ס"מ אונה ימנית בעומק כ- 1.34 ס"מ, ברוחב 1.73 ס"מ אונה שמאלית בעומק כ- 0.9 ס"מ, ברוחב כ- 1.64 ס"מ. מרקם בלוטת התריס הומוגני. באונה הימנית הודגם קשר מוצק דל הדי, מוגדר, בגודל כ- 1.2*0.5*0.8 ס"מ בהפעלת דופלר צבע עם זרימה הקפית ובתוכו. באונה השמאלית ניסרקו שני קשרים, אחד היפואקואי ושני איזואקואי, מוגדרים, בגודל כ- 0.6*0.4*0.6 ס"מ וכ- 0.6*0.7*0.6 ס"מ. בהפעלת דופלר צבע אינם ווסקולרים. אין בדיקה קודמת להשוואה. אודה להתייחסות מפורטת לממצאים ומשמעותם? האם יש חשד לממאירות לאור הממצאים? תודה מקרב לב, אני מעט לחוצה. הילה.

הקשרים בבלוטת התריס דורשים מעקב ע"י אולטראסאונד. אם קשר מראה הגדלה מעל 1.0 ס"מ יש לבצע ניקור במחט עדינה (FNA) שלו פרופ מ קראוס

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית