פענוח אולטרסאונד בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

03/12/2014 | 19:58 | מאת: רוני

שלום רב. אני בת 30,בריאה בדר"כ. לאחר מישוש גוש בצוואר ביצעתי US צווארי. תוצאותיו: אונה ימנית: מוגדלת, הודגמה קשרית דומיננטית בגודל 1.92*2.65 ס"מ עם החזר הדים מעורב וזרימה ערה בתוך הקשרית ובהיקפה. גבולותיה שמורים. בסמוך לאונה כלי הדם הגדולים פתוחים. שרירים תקינים, רקמה תת עורית חופשית. אונה שמאלית: אינה מוגדלת, מרקמה הטרוגני בלתי אחיד ולא הודגמו בבירור תהליכים מוקדיים, גבולותיה שמורים. אין קשרי לימפה מוגדלים לאורך הצוואר משני הצדדים. אני מתארת לעצמי שאצטרך לבצע FNA.. תוכלי בבקשה לומר לי, על סמך התוצאות, מה הסיכויים שמדובר בממצא שפיר? מהם המאפיינים ה"טובים" ו"הרעים" במקרה זה? האם הסיכויי שמדובר בממצא שפיר עומד גם במקרה זה על 95% או שמא גודל הממצא והעובדה שזורם בו דם מעלים את הסיכוי כי מדובר בממצא ממאיר? אני מאוד מאוד לחוצה וקשה לי לתפקד ביומיום בגלל החרדה הזו אשמח לתשובה תודה רבה

קשרית בגודל 2.65 ס"מ בבלוטת התריס דורשת ברור ע"י ניקור במחט (FNA) יש כמובן סיכוי שמדובר בממצא שפיר אך לפני קבלת תשובה הסטולוגית יש להתייחס ברצינות רבה לממצא זה פרופ מ קראוס

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית