אולטראסאונד בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

09/07/2014 | 14:30 | מאת: סוזנה

שלום רב, לפני כשנה עברתי אולטראסאונד ונמצאה באונה השמאלית קשרית במרקם ריקמתי באורך עד 2 ס"מ. ניקרתי אותה והממצא היה שפיר. כעת עברתי בדיקה נוספת בימים אלה, ועדיין יש באונה השמאלית קשרית דומיננטית בגודל 1.2 על 1.0 ס"מ. ואילו באונה הימנית יש קשרית חדשה היפואקואית זעירה בקוטר 0.1 ס"מ כמו כן נרשם שמרקמה היחסי של בלוטת המגן מעט מגורגר. שאלותיי: 1. האם הקשרית באונה השמאלית התקטנה במשך השנה? האם לעשות ניקור שוב? 2. מה לעשות לגבי הקשרית החדשה באונה הימנית? בברכה, סוזנה

יש לעקוב אחרי קשריות אלו ע"י אולטרסאונד כל 3-6 חודשים וכל קשרית חדשה ההולכת וגדלה דורשת מעקב ע"י ניקור במחט (FNA) פרופ מ קראוס

09/07/2014 | 15:56 | מאת: סוזנה

09/07/2014 | 15:58 | מאת: סוזנה

ממה הקישוריות נגרמות?

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית