בדיקה ידנית של כל הבטן

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

13/07/2018 | 07:41 | מאת: ליאן

פרופ' שלום ותודה מראש, יש לי שאלה אליך שאני ממש חרדתית בבקשה תענה לי בכנות. לפני 3 שבועות הלכתי אחרי שנים לבדיקה כללית של רופא נשים שלא מכירה שהוא במקרה גינו/אונקו. משום מה החליט לבדוק גם כבד לחץ ממש חזק וכאב לאחר מכן u.s וגינאלי. (אני חייבת לציין שאני מאד מאד רזה). טען שיש נוזל ברחם רצה להוציא לבדוק וסירבתי. כשעתיים לאחר הבדיקה נהיו לי כאבי בטן תופת למטה ובצדדים 3 שבועות . (הגעתי בריאה יצאתי חולה). פניתי לרופאת משפחה שאמרה אבדוק את הבטן ואז הפעילה כח רב לחצה, מיששה, הכניסה ידיים עמוק כמעט הגיעה לגב (אני סופר רזה) ממש כאב לי. אחרי הבדיקה כל הבטן למטה, בצדדים, באמצע, למעלה ימין ושמאל כאבי בטן שמעירים אותי בלילה. השאלה שלי: אם מלחיצות ממש חזקות, הכנסת ידיים לתוך הבטן, אולי תפסה את האיברים הפנימיים, כבד, טחול, לבלב, שחלות, רחם, יכול להיגרם נזק? קרו דברים כאלה אי פעם? תענה לי גם אם השאלה שונה ואחרת. תודה רבה ושבת מבורכת, ליאן.

בדיקה חדנית של הבטן קרוב לוודאי איננה גורמת לנזק. אם הכאבים ממשיכים יש לבצע ברור של כאבי הבטן ע"י רופא המשפחה או כירורג פרופ מ קראוס

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית