הפנה לאולטרסאנד צוואר מרופאת אנדו .

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

11/07/2018 | 14:50 | מאת: מיה

היי דר אני בת 26 +שני ילדים מטופלת באולטרוקסין כ 9 שנים עכב תת פעילות כיום נוטלת 100מ"ג כל יום ומאוזנת עשיתי בידקות דם אתמול שהכל יצא תקין מאוזנת וסידן גם תקין רק יש מחסור בויטמין D אצטרך לחזור על הבדיקה לבקשת האנדיקונולוגית ,, הייתי אצל האנדריקונולוגית היום היא אמרה שהבדיקות טובות מיששה את הצוואר והפנתה אותי לאולטרסאונד כששאלתי אותה למה ? והאם יש דבר חריג היא אמרה לי לא שלא מיששה שום גוש או קשרית אבל צד שמאל יותר גבוהה מצד ימין (לא הבנתי למה התכוונה) ושהיא רק רוצה לברר האם זה מבנה צוואר או משהו אחר . אצטט מה שהיא רשמה בהפניה . "ממצאים עיקריים" : בלוטת המגן לא מוגדלת קשר מימין?ללא בלוטת לימפה בצוואר .קולות לב סדירים . ד"ר מה הכוונה קשר מימין ? והיא טענה ששמאל יותר גבוהה ? והאם יש חשש לממאירות אני ממש לחוצה

יש לבצע בדיקת אולטרסאונד כדי לוודא אם הופיעה קשרית חדשה בבלוטה. ואם אכן הופיעה יש לברר את טיבה ע"י בדיקת מחט (FNA)

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית