תוצאות בדיקת us בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

20/04/2017 | 10:03 | מאת: מיכל

שלום, קיבלת את התוצאות הבאות ורוצה להבין מה המשמעות. האם הסתיידות מעידה על קישרית מאירה? שתי אונות בלוטת המגן בעלות מרקם הטרוגני. מידות אונה ימנית כ 1.9*1.6*4.6, נצפו קשריות בלתיאחידות בחלקן מסוידות בהיקף ווסקולריטת בשוליים בגודל 1.9 ס"מ. מידות אונה שמאלית ח 1.5*1*5 ס"מ ללא עדות לממצא מוגדר. איסטמוס לא מעובה כ 2 ס"מ. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר.

התוצאות לא מעידות על ממאירות. דרוש מעקב בלבד אחר הקשריות ואם אחת מהם תגדל באופן חריג יהיה צורך בניקור שלה במחט (FNA).

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית