בירור גוש בעצם הבריח

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

24/02/2017 | 11:05 | מאת: לחוץ בן29

שלום דר אשמח אם תוכל לכוון אותי יש לי גולה בין העור לעצם באיזור עצם הבריח נשלחתי לאולטראסאונד לפני שנה לא מצאו משהו אמרו לי שזה המפרק לא הייתי רגוע מזה לפני שבוע עשיתי אולטראסאונד פרטי ( רופא) ביצע את הבדיקה מצא שיש לי גוש שומני בגודל 0.7 ללא זרימת דם וללא הסתיידות .הלכתי לרופא משפחה אמר לי נבדוק את הגוש עוד כמה חודשים שוב ונראה אם יגדל נשאר במעקב . איך מבצע הבדיקה קבע שזה שומני ולא משהו אחר ? אני בנאדם היסטרי ופוחד מאוד אשמח אם תוכל לכוון אותי האם עלי ללכת למומחה לדברים האלה ולהיות במעקב דרכו ? כירורג? אף אוזן גרון? האם יש לי ממה להיכנס לפניקה ? אשמח לעזרתך תודה רבה מראש

אם אינך מסתפק בתגובה שקבלת ניתן לבצע בדיקת אולטרסאונד נוספת של הגוש עם ניקור במחט (FNA) שייתן תשובה שיש להניח שתרגיע גם אותך פרופ מ קראוס

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית