דיכאון בלידה אחרי איבוד עובר

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

28/04/2011 | 12:35 | מאת: שני

שלום אב. לפני חצי שנה הופסק ההריון שלי עקב תסמונאת דאון של העובר. שבוע 23. אני בהריון שבוע 16+ וביום שלישי הקרוב עוברת שוב מי שפיר לבדוק את העובר הנוכחי. אני בלחץ. מקיאה מעצבים. שלשולים. בוכה כל הזמן. לא חברותית. לא ישנה בלילות. קמה ומתחילה לחשוב על התשובות. אני עושה בדיקה ביום ג' ואת התשובות נקבל 48 שעות אחרי רק כדי לעבור את זה מהר ולא לחכות מס' שבועות. הבנתי כבר שאני בדיכאון. יש לי את כל התמיכה בעולם. הבן זוג שלי מדהים(!!!) וכל היום סובב אותי ומפנק. אני על הפנים. מנסה לא להראות את המצב כלפי חוץ כי אני מאמינה שגם הסביבה הקרובה שלי בלחץ. איך עוברים את השבוע הקרוב בלי לאבד שפיות???????????????

שלום רב, תחושות החרדה והתופעות הגופניות שאת חווה טבעיות לחלוטין ואינן מעידות על דיכאון. אני מקווה שלאחר שתקבלי תשובה שלילית תחושות אלו יחלפו. ברור שהמחשבות שמלחיצות אותך לא יעזרו לך בשום דרך והלחץ רק מזיק לך. תנסי בימים הקרובים לנתב את המחשבות על הבדיקה ועל התוצאות לזמן מוקצב במהלך היום - תחליטי שאת חושבת על כך לדוגמא בין 17:00 ל-18:00 ובכל פעם שתעלה לך מחשבה כזו בשעה אחרת, תדחי אותה לזמן המיועד. בנוסף תנסי לתרגל נשימות על מנת להרגע, את יכולה גם לחפש הקלטות של דמיון מודרך והרפיה באינטרנט אלו יעזרו לך מעט להרגע. בברכה, ד"ר שרון בן-רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה