ירושלים רמות א

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

13/03/2011 | 15:05 | מאת: חל

שלום,אני בת 27 בשבוע ה-33 להריון.נכנסתי להריון(בלתי מתוכנן)מהחבר שלי,בהתחלה היה לו קשה עם העובדה שאני ממשיכה עם ההריון,אך ברגע שהבין שלקחתי החלטה סופית הוא תמך בי ואף החלטנו להתחתן,התחתנו לפני חודשיים..אך בגלל המצב הכלכלי(אני לא עובדת)וגם בשביל העזרה מההורים לאחר הלידה,אני מתגוררת אצל הורי והוא אצל הוריו.לא יוצא לנו לבלות יחד כזוג נשוי,הוא משתדל לבוא לבקר אותי,אך אני מרגישה שזה מתוך מחויבות ולא מתוך רצון להיות איתי.לאחרונה נוצר ריחוק בנינו ולפני יומיים היה לנו ריב רציני ומאז אנחנו לא מדברים,בנוסף יש לי אח גדול(בן 39)עם הפרעות וחרדות,בעבר הוא היה עושה הרבה בלגן בבית,מתפרעה,מאיים על השכנים ועוד..עד שהוא נלקח בכוח לטיפול נפשי שם קיבל טיפול תרופתי,כשהוא חזר הוא היה יותר רגוע אך עדיין עם החרדות שלו(שמאוד משפיעות על חיי המשפחה),הוא עזב את הבית,השכיר דירה והתחיל לעבוד(מה שנתן לנו רוגע בבית אחרי המון זמן),חודש לפני החתונה שלי הוא החליט לחזור לבית ולהסתגר פה,24 שעות ברציפות הוא לא יוצא מהבית,הוא אומנם "שקט" יחסית לפעם,אך הנוחחות שלו משפיע לרע על הבית והוא יוצר אווירה לא נעימה בדרכים רבות.במשך חיי הוא תמיד דאג לי כאחותו הקטנה,אך הוא עשה הרבה דברים שגרמו לי לפתח כלפיו יחס שלילי,לפני כשנתיים שהורי הסבירו לי שהוא סובל מהפרעות,נסיתי לתמוך ולהתחבר אליו..אך לאחרונה איני יכולה לסבול אותו יותר וכל מה שהדחקתי לגביו מציף אותי עכשיו,יש לי כלפיו זעם עצום עד כדי כך שאיני יכולה לסבול שהוא לידי,איני יכולה לשמוע את הקול שלו ואת הצעדים שלו וכל מה שאני ומשפחתי סבלנו ביגללו מרבית מהיום מתריד את ראשי,בגללו אני לא מביא חברות לבית (הוא נהג להתריד אותן)ואף התרחקתי מכולם ואין לי רצון וחשק לדבר עם אף אחד,מרבית מהיום אני לבד והדבר היחיד שמשמח אותי ונותן לי תקווה אלו התנועות של העובר והלידה שאני כל כך מצפה לה,אך המצב כרגע גורם לי להרבה תסכול,כעס,עצב,בכי ומצבי רוח משתנים..האם זה ביגלל ההורמונים? האם אחרי הלידה אני אוכל לקבל את נוחחותו של אחי בבית? האם יש סיכוי לחיי הנשואים האלו למרות שאנינו גרים יחד? בדרך כלל אני בן אדם רגוע ומביו,ומאז ההריון אני מרגישה שהשתנתי ושאני חסר מנוחה,מותרדת,חסרת סבלנות וכעסת בקלות כמעט על כולם.זה יעבור אחרי ההריון? והכי חשוב לי לדעת עם התסכול שלי והתקפי הזעם משפיעים על העובר? בתודה חלי.

שלום רב המצב המשפחתי שאת מתארת מורכב מאוד וזה לא מפליא שהוא משפיע על מצבך הנפשי. ייתכן כי ההורמונים מוסיפים לתחושות שאת מתארת אבל הם לא הסיבה היחידה. כדאי לנסות לפתור את ענייני המגורים והזוגיות לפני הלידה כי לאחר הלידה יכול להיות קשה יותר להתמודד עם הקשיים הסביבתיים. את יכולה לפנות לטיפול פסיכולוגי במרכזים לבריאות הנפש, טיפול זה ניתן ללא תשלום. מדברייך נשמע כי הקושי העיקרי הוא המגורים בבית הוריך והיחסים עם אחיך כך שאולי כדאי להשקיע מאמצים בשינוי המצב הזה. הורמונים של סטרס שמשתחררים אצלך כשאת עצבנית וחרדה מגיעים גם לעובר. כדאי להגן עליו מעט את יכולה לתרגל מדיטציה או נשימות והרפיה מספר פעמים ביום. בברכה, ד?ר שרון בן רפאל

19/03/2011 | 20:36 | מאת: חלי

תודה.

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה