דיכאון בהריון?

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

10/03/2011 | 11:25 | מאת: יונית

שלום. אובחנתי בעבר כסובלת מציקלותימיה וטופלתי בליתיום ופריזמה במינון נמוך. הפסקתי את נטילתם לקראת טיפולי פוריות. כיום אני בשבוע 17 להריון. אני סובלת מהתפרצויות בכי, רגישות יתר לרעשים ושינויים בשינה, חרדה ובכל זאת ממשיכה לתפקד- לעבוד וללמוד (גם אם בחוסר חשק). אנשים בסביבתי חשים בשינויי מצב רוח והעירו לי שאני נראית מוטרדת, היסטרית ועצבנית. איני יודעת אם זה דכאון או תופעות של ההריון. מבחינתי- כל עוד איני סובלת ממחשבות אובדניות "אני בסדר".הדר' שלי ממליצה לחזור לפריזמה במינון נמוך.אני נרתעת מהרעיון שהעובר יקבל פריזמה. שאלותיי הן: האם במצב שתיארתי יש צורך לחזור כבר עכשיו לטיפול תרופתי או שעדיף לחכות עד לאחר הלידה? האם העובר יסבול יותר מהחרדתיות ומהבכי שלי כעת מאשר אם יקבל מינון נמוך של פריזמה? תודה מראש יונית

שלום רב, בתקופת ההריון ישנה רגישות בשל השינויים ההורמונליים, אולם נשמע כי במקרה שלך מדובר במצב קצת יותר קיצוני. דיכאון וחרדה אכן משפיעים על העובר ובעצם גורמים אצלו לתסמונת דומה מבחינה כימית. ישנן תרופות אשר לא נמצאה להן השפעה שלילית על העובר אבל זה כמובן לא אומר שלא תימצא בעתיד. כדאי להתייעץ עם מרכז טרטולוגי באחד מבתי החולים לפני שמתחילים ליטול תרופה בהריון. אם אינך רוצה ליטול תרופות את יכולה לנסות טיפול פסיכולוגי קוגניטיבי התנהגותי או בין אישי. טיפולים אלו יעילים כמו טיפול תרופתי במקרים של דיכאון קל-בינוני. לתשובה בנוגע לתרופות, כדאי לפנות לפורום פסכיאטריה באתר זה. בברכה, ד"ר שרון בן-רפאל

10/03/2011 | 20:47 | מאת: יונית

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה