דיכאון בהריון

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

22/02/2011 | 19:11 | מאת: daliaggg

בתי נכנסת לחודש שמיני הריון ראשון. כבר כמה חודשים שהיא בחרדות חזקות ודיכאון. לא לקחה מעולם תרופות לדיכאון. היינו בייעוץ אצל פסיכיאטרית והיא לא המליצה לקחת תרופות בהריון. מאז המצב עוד התדרדר ואני חוששת מאד שאחרי הלידה היא תכנס למצב בלתי הפיך. אין כל אפשרות לקבל טיפול בחודש שמיני?

שלום רב, בשלב זה כדאי לפנות לפסיכולוגית/מטפלת שמתמחה בקשיים רגשיים בהריון ואחרי לידה שתעזור לה להתכונן ללידה ולתקופה שאחריה וללמוד לשלוט על החרדות. אפילו 3-4 פגישות ממוקדות יכולות לעזור מעט ואם יהיו קשיים לאחר הלידה היא תוכל להמשיך מיד בטיפול. אם המצב חמור הפסיכולוגית תפנה אותה גם לקבלת טיפול תרופתי. בברכה, ד"ר שרון בן-רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה