מה עושים ?

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

25/01/2011 | 11:34 | מאת: ד

שלום, אני בת 35 אמא לארבעה ילדים , לפני כשלושה חודשים ילדתי עם הבדל של שמונה שנים בין הילד השלישי לתנוקת , ההריון עבר בסדר יחסית אך לקראת סופו התחילו החרדות של הלידה ובמהלך הלידה שעברה טוב ברוך השם, הבעיה היא שבמשך הזמן החרדות התעצמו, איבדתי את החשק המיני , אני מרגישה פחות מאושרת האינטרקציה עם בעלי לא הכי טובה ולרוב באשמתי אני כל הזמן עצבנית והוא מצידו במקום להרגיע משיב לי בעצבים, רוב הויכוחים שלנו הם על חינוך הילדים (אני רוצה לציין ששני בניי עם בעיות קשב וריכוז ובתי הבכורה מתמודדת עם מחלת הפסוריאזיס) ובנוסף אני מניקה באופן חלקי (רוצה יותר אבל לא הולך) ולאחרונה חשה לא כל כך בטוב הרבה כאבי ראש, סחרחורות חוסר שיווי משקל וירידה ענקית במוטיבציה, אני רוצה לציין שאני עובדת על עצמי באופן פסיכולוגי לנצח את המחשבות הרעות אך לא תמיד זה מצליח אודה לכם על תשובתכם

שלום רב, כדאי לנסות לעבוד על הקשר עם בעלך, נשמע כי העימותים ביניכם תורמים למצב הרוח הירוד. אולי בשלב ראשון תדברי איתו על הקשיים שלך, כששניכם רגועים כמובן. גם בנושאי חינוך, עדיף תמיד לנהל שיחות כאשר אתם רגועים ולא מתוך עצבים - אלה מובילות רק לריבים בדרך כלל. בנוסף כדאי אולי לפנות לטיפול פסיכולוגי שיעזרו לך להתגבר על הדיכאון והחרדות. בברכה, ד"ר שרון בן-רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה