דיכאון לאחר לידה

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

17/01/2011 | 12:02 | מאת: דין דין

שלום רב, אני 4 חודשים אחרי לידה,שעברה בניתוח קיסרי אחרי רעלת הריון , מאז הלידה אני חווה כל מיני חרדות מוזרות לגבי החיים, ואין לי חשק לעשות כלום במהלך היום, ולפעמים אני סתם בוכה או מסיבה מסויימת שאני לוקחת אותה קשה מדי, אני כל הזמן מתווכחת עם בעלי, לא סומכת יותר מדי על אנשים שיהיו עם הילד שלי חוץ מבעלי ואמא שלי....קשה לי מאוד מאוד....ונורא קשה לי לפנות לייעוץ אני לא מצליחה לסדר את הזמן עם העבודה והילד....ואני גם קצת מתביישת.... אשמח אם תעזרי ....מה אני יכולה לעשות כדי להקל על המצב...תודה רבה...

שלום רב, נשמע שחווית טראומה סביב הלידה והחרדות נובעות אולי מכך. בנתיים ייתכן שהתפתח גם דיכאון וכדאי בכל זאת לפנות לטיפול פסיכולוגי. נשים רבות חוות חרדות ו/או דיכאון אחרי הלידה, אלו תופעות שנוגעות באחת מתוך 4 נשים. לעיתים קרובות מתחילים גם עימותים עם הבעל ואת אלו כדאי לנסות לפתור לפני שהמצב מחמיר. בטיפול יוכלו לעזור לך גם עם זה. בנתיים תנסי לקבל עזרה מאמך ובעלך ולחלוק עם מישהו את התחושות הקשות שלך. את יכולה לקרוא עוד על דיכאון וחרדה אחרי לידה במאמר הבא: http://www.drsharon.co.il/121457/דיכאוןחרדה בברכה, ד"ר שרון בן-רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה