דכאון/חרדות

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

05/01/2011 | 09:09 | מאת: אמא ל-3

שלום רב, אני אמא ל-3. כחודש אחרי לידה. לאחר הלידה הראשונה סבלתי מדכאון ונטלתי תרופות. אחרי הלידה השניה היה בסדר. היום אני מרגישה שוב את תחושת סוף העולם. שנגמרו לי החיים, איך בכלל אצליח לחזור וד פעם לשיגרה, לעבודה תובענית, בעוד 3 חודשי? התינוקת בקושי ישנה בלילות. גם ביום השינה לא רציפה. אני לא מצליחה להשלים שינהביום נראה לי שמרוב חרדות אני לא מצליחה לישון. עוברות בי מחשבות איומות, מאובדנות ועד מסירת הילדה לאימוץ. ברור לי שאני לא יעשה את זה אבל זה עובר בראש בשעות קשות. אני מקבלת עזרה רבה מאמא שלי אבל זה לא זה. אני חשה אכזבה מהילדה, תחושות אשם ועצב ביחד. אני מניקה אבל לא נראה לי שזה קשור. אני לא יודעת אם אני יכולה להתחיל ליטול את הרסיטל שלקחתי עד להריון. אני גם סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס. מה עושים?

שלום רב, קודם כל עלייך לאזן את בלוטת התריס. כפי שאת וודאי יודעת תופעות הדומות לדיכאון נפוצות מאוד במקרים של תת פעילות. אם לאחר איזון של הבלוטה ימשכו תחושות אלו, כדאי לפנות לטיפול מקצועי. ישנן שתי מרפאות המתמחות בטיפול בנשים לאחר לידה - בריאות הנפש של האשה. אחת ממוקמת באיכילוב והשנייה בתל השומר. פרט לכך ניתן לפנות גם לפסכיאטר פרטי. בברכה, ד"ר שרון בן-רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה