חרדות לקראת סוף הריון

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

04/01/2011 | 09:44 | מאת: לימי

שלום, אני בשבוע 34, אתמול הייתי אצל אחות ההריון לבדיקה שגרתית של לחץ דם וחלבון בשתן.הבעיה שלי היא שאני נכנסת לחרדה איומה מבדיקת הלחץ דם (מבדיקה עם עצמי- אני לא מצליחה להבין את מקור הפחד העצום)כתוצאה מזה הדופק שלי הרקיע לשחקים 140 לדקה ועקב כך רצו שאלך למיון - דבר שבעצמו גרם לי להתחיל לרעוד.בסופו של עניין לקחתי על עצמי את האחריות והלכתי הביתה והרגשתי הרבה יותר טוב. אני יודעת בתוכי שהדופק הנ"ל אינו תוצאה של בעיה בריאותית אלא פשוט לחץ וחרדה איומים.ביום יום אני די רגועה ושמחה בהריון .כרגע מרגישה כאילו נוצר עבורי מעגל קסמים שאני לא יכולה לצאת ממנו וחוששת מאוד מהביקור הבא במרפאה.האם יש לך רעיון מה אני יכולה לעשות על מנת להרגיע את עצמי??

שלום, בכדי להרגע לפני הבדיקה את יכולה לנסות כמה דקות של נשימות עמוקות, זה מאט את לחץ הדם, הדופק וסימנים אחרים של חרדה. תספרי עד שלוש לאט כשאת שואפת אוויר ואותו הדבר בנשיפה. את יכולה להתאמן קודם בבית על העלאת קצב הלב על ידי עלייה במדרגות, הליכה מהירה וכו' ואח"כ נשימות. תרגול נשימות באופן קבוע בבית יכול להועיל גם בהורדת לחץ דם לאורך זמן. אם נשימות לא עוזרות כדאי לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי קצר. בברכה, ד"ר שרון בן-רפאל

06/01/2011 | 14:16 | מאת: טניה

לימי שלום רציתי לעודד אותך ולהגיד לך שאין לך מה לחשוש לקראת סוף ההריון אני בהריון בחודשים ראשונים ואני חוששת שהכל יעבור בשלום אם הגעת כמעט לסוף ההריון אז צריכה רק לשמוח שהכל עבר בשלום ולא צריך לחשוש כשאישה יולדת היא להפך מורידה מעצמה את העומס ואת המשקל הכבד שסחפה 9 חודשים ויש לה יצור כל כך מהמם בבית שהיא יכולה 24 שעות ביום להסתכל עליו ולא כמו שהוא נמצא בבטן והאישהרק סובלת מהקאות כאבי ראש וכל התופעות לוואי בהצלחה

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה