איזה כדורים יכולים להתאים לי

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

31/12/2010 | 06:51 | מאת: מיכל

לעיתים אני מרגישה שכולם נעים מולי כמו היה קיר זכוכית מבדיל ביני לבינם .... לעיתים יש ימים שאני ממש מרגישה כל מוח מתרוקן לי ואני נעה עם השכל בלבד . התחושה הזו התעצמה בתחילת ההריון ולאחר הלידה פעם עוד המחשבות שלי ניצחו והייתי יכולה לשנות בקלות עצב ודכאון לימים אופטימיים . אבל עכשוו בגלל שחיקה של החיים . המחשבות שלי חוזרות על עצמם אותו עניין בלי יכולת אמיתית לנער אותם מעליי ולהתמקד בסדר היום הנכון לחיים תקינים . פעם לא בכיתי . הייתי פשוט לעיתים מנותקת רגשית היום אני בוכה בקלות מכל דבר קטן .עצב עסוקה במחשבות על הסבל בעולם הזה ו ממש מתרגשת מכל כאב שקורה לי או לאחרים חוץ מזה אני מתעצבנת בקלות-- תגובות אימפולסיביות אומרים לי שאני לא מקשיבה אומרים לי שאני לא מישירה מבטי למי שמדבר איתי גם כאשר לעיתים אני נמצאת בתקופה חברתית טובה . כאשר הקשר קרוב אליי אני מרגישה פחד ממחוייבות וקשר קרוב מדיי . וכך אני חמה חברותית אבל מאד שומרת מרחק כי כך יותר נוח לי אבל ברור שהייתי מעדיפה חברה . מאחר ואני מעולם לא טיפלתי בעצמי (אדם עצמאי ואסרטיבי ) נראה לי שארצה להתחיל עם כדורים ביחד עם טיפול איזה כדורים אתה חושב שיתאימו לי ? ואיזה טיפול ?????.... אני לא אוהבת להתפלסף על החיים שלי יותר מדיי יותר מתאים לי שאולי יכנס לי למוח זכרונות טובים או היכולת להיות בקשר זמן רב אני ממש מעולם לא החזקתי בקשר או בעבודה יותר משנה ואני כבר בת 40 יש לי ילדים ואני גרושה

מיכל שלום, אני מודה לך ששתפת אותנו בקשייך, אולם לצערי אין אפשרות לאבחן בשלט רחוק, כדאי שתפני לפסכיאטר לאבחון והתאמת כדורים ותתיעצי גם בנוגע לטיפול פסיכולוגי שמתאים לך. בברכה, ד"ר שרון בן-רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה