דיכאון אחרי לידה ובזמן הריון

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

28/12/2010 | 18:28 | מאת: בת 23

לפני כחצי שנה ילדתי את בני המקסים.. אחרי הלידה היה ריב משפחתי מאוד קשה שהשפיע לרעה עליי ועל בעלי, בעלי היה אמור לחזור לעבודתו בדרום ואני נשארתי אצל אימי בצפון שבוע כדי שתוכל לעזור לי עם המתוק הקטן. כשחזרתי לבית שלי גיליתי שבעלי מתכתב עם נשים אחרות באינטרנט ואפילו קיים כמה שיחות איתן.וכשנכנסתי להיסטוריה של המחשב ראיתי שרוב היום הוא היה בצט ובאתרי פורנו בזמן שאני לא ישנה ומתעסקת כל היום באוצר הקטן שנולד לנו כשסיפרתי לו שחטטתי לו בפלאפון ובמייל הוא הכחיש הכול עברתי לידה לא קלה של 3 ימים והבנאדם היחיד שציפיתי שיתמוך בי זה בעלי ודווקא בתקופה הזאת הוא התנהג בצורה שהכי לא האמנתי ומאז אנחנו לא מפסיקים לריב נעלם לי החשק כל החוסר ביטחון שהיה לי אני כל הזמן בוכה אני לא מוכנה לקבל את המצב כל יום אני אומרת לעצמי תשכחי תעברי אבל אני לא מצליחה לפני כ 3 חודשים גילתי שאני שוב בהריון ואני פשוט שונאת את עצמי אני לא רוצה לפגוש אנשים אני לא רוצה לצאת החוצה אני מרגישה מכוערת אני לא יודעת מה לעשות חשבתי שהמצב ישתפר אבל הוא רק הולך ומחמיר אני לא יודעת את מי לשתף אני כל היום מסתגרת בבית ולא יודעת מה לעשות עם עצמי המצב הזה מתיש אותי בני הקטן נמצא איתי הוא מקבל את אהבה והיחס הכי טוב שבעולם אני מנסה שהוא לא יראה אותי במצבי דיכאון אבל לפעמים זה פשוט משתלט אליי אני לא יודעת מה לעשות עם בעלי להישאר איתו או פשוט להעיף אותו אני כבר לא מפחדת להיות לבד אני לא יכולה להיות עם בנאדם שאני לא סומכת אליו שהאמון שלי נעלם ניסינו להשלים המון פעמים ואני פשוט צבועה איתו עם עצמי אולי בשביל לנסות לקבל קצת שקט נפשי ולחשוב שאולי הזמן יעשה את שלו אני פשוט מיואשת ואין לי עם מי לדבר ואל מי לפנות רוב החברות שלי התרחקו ממני כי פשוט התחלתי לסנן ולא לדבר עם אף אחת והראיתי להם שאני לא מעוניינת בחברתם אנא ממכם עם מי אני יכולה להתייעץ ולדבר למה אני זקוקה לעזרה בדחיפות...

שלום רב, אני מאוד מצטערת לשמוע על הקשיים שאת חווה. דווקא בתקופה כזו חשוב שתשמרי על קשר עם חברות ובני משפחה ושתשתפי אנשים עליהם את סומכת בלבטים ובקשיים שלך. תבחרי לך מספר חברות שיכולות להבין אותך ותשתפי אותם. המצב שאת נמצאת בו יכול בקלות לעורר דיכאון (וייתכן שזה כבר קיים) ותמיכה תעזור לך לעבור את התקופה הזו ביתר קלות ויכולה אף להגן עליך מדיכאון כבד. בנוסף כדאי מאוד שתפני לפסיכולוגית לשיחות שיעזרו לך לקבל החלטה לגבי היחסים עם בעלך. המצב בו את נמצאת כרגע הוא הקשה ביותר, מעין מצב ביניים בו אתם חיים ביחד אבל היחסים לא טובים. מצב זה מעודד התפתחות של דיכאון. יש אפשרות לעזוב את היחסים ולהתחיל חיים חדשים או לנסות לעבוד על היחסים (אולי בטיפול זוגי) ולעבור ביחד את המשבר. כל אחת מהאפשרויות האלו תהיה טובה יותר מהמצב בו את נמצאת כרגע. בברכה, ד"ר שרון בן-רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה