6 חודשים אחרי לידה

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

26/12/2010 | 19:20 | מאת: דינה

שלום רב ד"ר שרון אני ששה חודשים אחרי לידה ראשונה שלי, גם 3 החודשים של ההריון וגם אחרי הלידה אני סובלת משינויים במצב רוח, מדברת על שינויים של 180 מעלות, לפעמים מרגישה תקועה לא מצליחה להתקדם לצעד הבא אם זה בעבודה בבית עם הבעל או עם התינוק וזה חונק אותי, לא רואה את הצעד קדימה מתייאשת מתחילה לבכות לפעמים ללא הפסקה, ולא יודעת למהההה... מתקשה בלעשות דברים שמזמן הייתי מצליחה לעשות כמה מהם ביחד, היום אני רואה הכל קשה לי, מרגישה שכל הזמן צריכה תמיכה וחיזוקים אחרת נשברת בקלות, את התינוק שלי אני אוהבת עד אינסוף, היו רגעים שלא הבנתי אותו ולא ידעתי מה עשות והתעייפתי, אבל בחיים ולא לשניה לא חשבתי עליו לרעה.. מה שמטריד אותי זה שהחלתי להרגיש רגשי אשמה, במיוחד בסכסוכים האחרונים שלי עם בעלי, אני יודעת שאני טועה רק שלא יודעת מה לעשות ולא מצליחה להשתנות ולא יודעת למה אני עושה זאת!! מה שבאמת העלה לי את הרעיון שמדובר בדכאון זה שהפתרון היחיד היה לי באותו רגע זה לחשוב על התאבדות, זה קרה איתי פעמים, רופא המשפחה שלי בקופה בכלל לא בעניינים (עם כל הכבוד) את רופא הנשים שלי מאוד היה לי נוח איתו אבל אני גרה רחוק וחזרתי לעבודה ולא מצליחה למצוא יום חופש להגיע אליו... מה אפשר לעשות ולמי לפנות??? תודה מראש על כל עזרה שתציעי וסליחה על המכתב הארוך והמטיש :)

שלום רב, אני מצטערת לשמוע על הקשיים שאת חווה. כיוון שהיו לך מחשבות אובדניות, כדאי לפנות לפסכיאטר שיאבחן ויתאים לך תרופות מתאימות. במקביל את יכולה לפנות לטיפול פסיכולוגי שיעזור לך להתמודד עם השינויים בחייך בעקבות הלידה. בהצלחה, ד"ר שרון בן-רפאל

שלום, אני מצטערת לשמוע על הקשיים שאת חווה. כיוון שהיו לך מחשבות אובדניות, כדאי לפנות לפסכיאטר שיאבחן ויתאים לך את התרופות הנכונות בשבילך. במקביל תוכלי לפנות לטיפול פסיכולוגי שיעזור לך להתמודד עם השינויים בחייך בעקבות הלידה. בברכה, ד"ר שרון בן-רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה