דיכאון בהריון

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

19/10/2015 | 03:44 | מאת: my-meme

שלום רב, אני בהריון שני בשבוע תשיעי, בדומה להריון הקודם, החל מהשבוע שישי אני חווה קשיי נשימה קשים מכל מאמץ מינימלי, יחד עם בחילות ללא הפסקה לאורך היום והלילה ועייפות שלא נגמרת. בהריון הקודם הרופא שלי הוציא אותי לשמירת הריון בערך בשבוע שבו אני נמצאת כרגע, הרופאה שיש לי היום לא מתרגשת מהמצב שלי ולא נראה שהיא מתכוונת לנסות להקל עלי. אני בבירור לבבי אבל מניחה שכמו בהריון הקודם לא ימצאו שום ממצא מיוחד מעבר להריון עצמו. בשבועות שחלפו בהם אני חווה את הקשיים האלו, ללא הפוגה ועם ילדה בת שלוש בבית, אני מרגישה תחושה קשה של יאוש. אומרים לי שעוד מעט המצב ישתפר ושאני ארגיש יותר טוב ואני לא רואה את זה קורה. מאיפה שאני עומדת המצב רק יהיה קשה יותר, קודם עם ההריון המתקדם והקשיים שלו ואחר כך עם תינוק קטן בבית.. עם כל הקשיים האלו (הנפשיים והפיזים) אני במצב שאני לא כל כך ישנה, לא כל כך אוכלת (ירדתי 3 ק' בשבועיים) ולא לוקחת את הכדורים של הויטמינים בגלל הבחילות בעיקר אבל גם בגלל איזה חוסר מוטיבציה או חוסר רגש כלפי ההריון. חשוב לי לציין שזה הריון שרציתי וניסיתי במודע, יחד עם בן זוגי להכנס אליו ובתקופה שקדמה לקשיים הפיזים לקחתי את כל הויטמינים כשלושה חודשים. בעבר סבלתי מאפיזודות של דכאונות ואני מאוד מודעת לעצמי. אני מפחדת מאוד לגרום או שגרמתי כבר נזק לעובר שלי,אם מחוסר תזונה ואם מכימיה מזיקה שנוצרה בגוף שלי עקב הדיכאון.

שלום רב, אני מאוד מצטערת לשמוע על הקשיים שאת חווה ומקווה שבנתיים המצב משתפר. לפי התיאור שלך ייתכן שאת בדיכאון וכדאי מאוד לפנות למומחה ולברר אם זה המצב. דיכאון בהריון מעלה את הסבירות לדיכאון אחרי לידה ורצוי לטפל בו כבר בשלב הזה. טיפול פסיכולוגי יכול לעזור לך להתמודד עם הקשיים של התקופה. בברכה, ד"ר שרון בן רפאל /טיפול-פסיכולוגי/http://www.drsharon.co.il/category

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה