אחרי לידה

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

19/05/2015 | 19:29 | מאת: מישהי

ההריון שלי הגיע אחרי המון טיפולים מתישים ואחרי שנים של המתנה בשבילי ההיריון היה יותר חשוב מכל דבר אחר בחיים התחיל כתאומים ובחודש הרביעי נשארתי עם עובר אחד במהלך תקופה זו הייתי בחרדה כי היו לי המון דימומים והפרשות חומות אחרי הדימומים מצבי השתפר והייתי מאושרת . ילדתי והכל היה בסדר . כשחזרנו עם התינוקת משקלה היה 2100 ילדתי בשבוע 37 והיה חורף וממש קר מאוד פחדתי ודאגתי שיהיה לה קר פחדתי מהפסקת חשמל פחדתי מהכל הרי אני אמא בפעם ראשונה בגיל חודשיים התינוקות חלתה דבר שהוסיף אש למצבי הנפשי פעמיים אושפזה בבית חולים ואני מהזה פחדתי והרגשתי שהנפש שלי יוצאת אחר כך עברנו תאונת דרכים קשה רגלי נשברה התינוקות לא נפגעה ברוך השם זה היה שיעור בשבילי לא לדאוג יותר ולא לפחד אלא לקחת אחריות על החיים שלי ועל חייה . האישיות שלי חזקה ואני אישה שמאמינה אבל אחרי הלידה לא אהבתי בכלל את האישיות הזו ובטיפת חלב קבלתי 9/10 בטופס הדיכאון אך לצערי לא עשינו כלום חשבתי שיעבור אבל לא עבר . היום אני אחרי 5 חודשים אחרי הלידה יציבה יותר מאושרת יותר ומרגישה שהתגברתי על מה שהיה השאלה שלי לגבי הריון שני זה עלול לחזור על עצמו ? האם לחכות קצת עד הניסיון להריון שני או לנסות שוב עזרה אני צריכה לקבל ? ואיפה אם אפשר למרות שלא רוצה לחטט בעבר

שלום רב, נשמע שעברת תקופה לא פשוטה עם נסיונות כושלים וטראומה של אובדן. ייתכן כי החרדה והדיכאון נבעו ממצב זה. אם תחושי שהדיכאון או החרדה חוזרים במהלך ההריון מומלץ מאוד לפנות לטיפול כבר בתקופה זו ולא לחכות לאחר הלידה. ייתכן כי בשל הטראומות שחווית במהלך הלידה ואחריה יגרמו לחרדות בלידה הבאה על כן כדאי להיות עם יד על הדופק. בהצלחה, ד"ר שרון בן רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה