הריון נוסף

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

11/07/2013 | 11:18 | מאת: עדנה

שלום וברכה, אני אשה בת כמעט 36 + 3 ילדים מקסימים. עברתי לפני כ- 7 שנים כריתת בלוטת התריס בעקבות גידול פפילרי.(אז היו שני ילדים). אחרי הניתוח עברתי טיפול ביוד בבידוד שלאחריו בא הדיכאון הקשה. טופלתי בציפרלקס 10 מ"ג ואחר כך 20 מ"ג. לאחר שעברתי את הדיכאון החלטתי להביא את הילד ה-3. ב"ה ילדה מקסימה, רק לאחר הלידה הגיע שוב דיכאון קשה לתקופה ארוכה. טופלתי בויפקס (אמרו שכנראה הציפרלס לא עזר כבר). הטיפול בויפקס כנראה גרם לגרד ופריחה וחזרתי עד היום לציפרלקס. היו כשאני בריאה ב"ה, חולמת על עוד ילד אחד (תמיד רציתי 4)אבל פוחדת מאוד מאוד ממה שעלול להיות. מבקשת את עזרתך בעניין בדחיפות. גם הגיל כבר גבולי, אם כן אז בתקופה הקרובה. ניסיתי לרדת מהעניין אבל העניין מלווה אותי כל יום ואני לא מפסיקה לחשוב על זה. אשמח לתשובתך, תודה מראש

שלום רב, כדאי לפנות לייעוץ ומעקב אצל פסכיאטר/ית מומחה לטיפול במהלך ההריון ואחרי הלידה, את יכולה לנסות בבריאות הנפש לאשה באיכילוב וכן במרפאת חווה בתל השומר או לפנות באופן פרטי. חשוב להתחיל את הטיפול לפני ההריון ובמהלכו וכן להיות במעקב קבוע גם לאחר ההריון. אינני פסכיאטרית ולא אוכל לייעץ בנוגע לתרופות שציינת. בברכה, ד"ר שרון בן-רפאל פסיכולוגית קלינית מומחית

21/07/2013 | 22:03 | מאת: עדנה

אני מתגוררת בירושלים. באופן פרטי אני יודעת שזה עולה המון כסף ואין לי תקציב. אשמח לשמוע ממך על מקומות בירושלים חוץ ממרפאת רות. תודה רבה

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה