התקפי זעם , דיכאון לקראת הסוף

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

29/03/2013 | 00:22 | מאת: אלין

שלום, אני בשבוע 36 להריון שני , יש לי בן בן 3. בזמן האחרון אני שמה לב שאני מוציאה המון עצבים גם על הבן וגם על הבן זוג, לפעמים גם בלי כל סיבה מוצדקת. נורא כואב לי על הבן שלנו שיש לו אמא כזאת וגם העובר ( התינוק) , מה עובר עליו? מה את יכולה להמליץ לי לעשות בנידון, האם יש משהו שאני יכולה לעשות, לקחת שירגיע אותי , איני רוצה לגרום נזק לבני , לעובר ובטח שלא להגיע למצבים קיצוניים עם בעלי שאני מאוד אוהבת אותו. תודה!

שלום רב, כדאי לשים לב מתי את מגיעה למצבים הללו האם כשאת עייפה, מוצפת במטלות או גם כשאת רגועה ועושה פעילויות נינוחות. בשלב זה של ההריון ייתכן כי את צריכה לנוח הרבה. תבקשי עזרה בבית ועם הילד מהסביבה - בעלך, הורייך וכו'. את תצטרכי את העזרה הזו גם בחודשיים שלאחר הלידה. אם את שמה לב שאת עצבנית או חסרת מנוחה תקחי הפסקה ולכי לנוח, תשמעי מוזיקה מרגיעה או תעשי כל פעילות אחרת שמרגיעה אותך. כשאת חשה שאת עומדת להתעצבן על בנך או בעלך תקחי נשימה עמוקה ותספרי עד 10 בזמן שאת מוציאה את האוויר, אחר כך תחשבי מה היתרונות ומה החסרונות של התגובה ורק אז תחליטי אם כדאי להתעצבן או לא (אני משערת שבשלב זה כבר תהיי יותר רגועה ושקולה). אם את רואה שהעצבנות ממשיכה וקיימים גם סימפטומים נוספים כדאי לפנות לייעוץ מקצועי. בברכה, ד"ר שרון בן רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה