עצבות בהריון

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

04/10/2012 | 17:37 | מאת: הריונית עצובה

אני בהריון שלישי בשבוע 22. אני חשה עצבות ודכדוך, בוכה בקלות, אך לא על רקע תכנים הקשורים בהריון. מצב כלכלי, מחשבות בעניין כיוונים של התפתחות מקצועית, תחושה של תקיעות... התכנים האלו אמנם אכן העסיקו אותי גם קודם להריון אך בימים האחרונים אני פשוט עצובה עצובה מבפנים... זה מאד מפחיד אותי מאחר ובדרך כלל אני אדם מאד אופטימי וחיובי, מעולם לא סבלתי מדיכאון בכלל, ובהריונות קודמים בפרט... אולי זה בכלל לא ההריון?

שלום רב, אני מצטערת לשמוע על הקשיים שאת חווה. ייתכן שההריון מהווה רק זרז לתחושות שהיו שם קודם לכן ומעוררות את הדיכאון. כדאי לפנות לטיפול פסיכולוגי על מנת לחקור את המחשבות ולנסות לצאת מהתקיעות עוד לפני הלידה. בברכה, ד"ר שרון בן רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה