אמא עם רגשי אשמה

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

04/11/2010 | 20:52 | מאת: מירית

שלום אני אמא לשני תינוקות מקסימים הבן הבכור שלי בן שנתיים והבת הקטנה בת חודשיים בשבועות האחרונים כשבוע לאחר הלידה החלו אצלי חרדות לגבי עתיד ילדי ותחושות אלו גורמות לי לרגשי אשמה,האם אני יכולה להיות אמא טובה האם יהיה לי את היכולות לחנכם ולגדלם כראוי דבר זה מלחיץ אותי וגורם לי לתחושות חרדה אינני מסוגלת נפשית לשתף את בן זוגי בנושא זה ואני חייבת לקבל יעוץ

מירית שלום, התחושות שאת מתארת נפוצות מאוד בשבועיים שלאחר הלידה, אולם כאשר הן ממשיכות מעבר לתקופה זו כדאי לפנות לייעוץ מקצועי. אם את מעונינת בפגישות תוכלי לפנות אלי במייל או דרך האתר. ישנם דרכים ממוקדות ויעילות לטפל בחרדות בזמן קצר יחסית. במקביל כדאי לבקש תמיכה ועזרה מבני משפחה. את יכולה לפנות גם לקבוצות תמיכה לנשים אחרי לידה או לקבוצת מסאז' תינוקות. הכרות עם נשים אחרות הנמצאות בשלב דומה לשלך יכולה לעזור לך. בהצלחה, ד"ר שרון בן-רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה