דיכאון בהריון

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

08/09/2012 | 01:16 | מאת: מ.ל

היי אני בשבוע 9 להריון שני (הריון ראשון הסתיים בהפלה יזומה בשבוע 11 מבן זוג קודם) אני חוששת שאני לוקה בדיכאון בזמן ההריון בעיקר בגלל התסמינים הפיזיים הקשים שאני חווה, שכוללים הקאות מרובות,בחילות,כאבי ראש,חוסר תיאבון,שינה לא סדירה, ותחושה כללית של חולשה וחולי. ההריון לא היה מתוכנן כ"כ (אני בת 26 והתחתנתי רק לפני 3 חודשים) אני כבר חודש במיטה ומרגישה שהעולם שלי קורס סביבי, כל הזמן רצה לי בראש המחשבה שאולי כדאי להפיל כי אני גם ככה לא מרגישה מוכנה להיות אמא, אבל מצד שני נזכרת בתחושת האובדן האדירה שחשתי בהפלה הקודמת. לבעלי את היכולת הנפשית לעזור לי והוא לא יודע איך לתמוך בי, הוא בעצמו שבור מלראות אותי ככה ומלשמוע אותי מקיאה ובוכה. אני מרגישה חסרת אונים מול כל זה, ומרגישה שאני פשוט נגמרת עם הזמן. ניסיתי המון דברים כדי להקל בבחילות, כדורים טבעיים, מים קרים בלגימות קטנות,מים עם לימון,קרטיב, וכל דבר שרק המליצו עליו שעשוי לעזור ולהקל קצת, ולצערי אין הפוגה. אני יודעת שגם לבעלי קשה לראות אותי ככה ולשמוע אותי בוכה ומלוננת שאני גם ככה לא רוצה להיות אמא עכשיו. אני שבורה לרסיסים בבקשה עזרו לי

שלום רב, אני מאוד מצטערת לשמוע על הקשיים שאת חווה. תסמינים פיזיים כה חמורים לצד התחושה שאת לבד ואין לך תמיכה עלולים לעורר דיכאון. לרוב התסמינים עוברים בתוך מספר חודשים ואיתם גם תחושת הדיכאון אולם בנתיים כדאי לשוחח עם בעלך ולהסביר לו מה את צריכה ממנו עכשיו. אם איננו יכול לתמוך בך כדאי לפנות להורים/אחיות/חברות שיתמכו. במקביל כדאי לפנות לכמה שיחות אצל פסיכולוג/ית המתמחה בדיכאון בהריון. בברכה, ד"ר שרון בן רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה