חרדות הריון ולידה

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

02/08/2012 | 15:54 | מאת: איבית

שלום, הייתי מאוד שמחה לשמוע את עצתך בנוגע לבעיה שלי. אני בת 37.6 ויש לי 2 בנות. אני מאוד רוצה עוד ילד אבל מהםחד שלי מכל מיני נושאים אני עוצרת את עצמי להכנס להריון. העניין הוא כזה, בשני ההריונות שלי הראשונים פחדתי מאוד מכל מיני מחלות בעובר ועד שעבר לי כל הריון פשוט יצאה לי הנשמה.... זה קורה לי בכל פעם מחדש, שאני נכנסת לאינטרנט וקורה על כל מיני סיפורים שקורים לנשים שילדו. למשל לאחרונה היתה כתבה על אישה צעירה שביצעה מי שפיר ולאחר מכן קיבלה זיהום והיו צריכים להוציא לה את הרחם והיא כמעט מתה בגלל זה. אז מיד נכנסתי לחרדה עצומה שגם לי זה יכול לקרות אם אני אצטרך לבצע מי שפיר בגיל שלי. לאחר מכן היו מספר מקרים של נשים שילדו ומתו כתוצאה מתסחיף מי שפיר. עכשיו בכלל נעשיתי מבולבלת ולמרות שאני יודעת שתסחיף מי שפיר הוא נדיר, אבל אין לדעת למי זה יקרה. ובגלל זה אני מפחדת נורא להכנס להריון שאני אולי אמות מתסחיף מי שפיר. אני לא מודעת לכל העניין הרפואי שבנושא, אבל זה מונע ממני להכנס להריון ומשתק אותי. והרצון לילד רק גורם לי לחשוב כל היום מה יהיה. האם יש ארגון שעוזר לנשים במהלך הריון / מלווה נשים בהריון עם חרדות ? מה עושים במקרים כאלו ? אגב אני נוטלת אסטו במינון של 10 מ"ג וזה לא עוזר לי. אני כל היום במחשבות מה יהיה ושאולי ימצאו פתרון לתסחיף מי שפיר בכדי שאני יוכל לנשום לרווחה.... אנ מתנצלת מראש אם הסיפור שלי נשמע הזוי אבל אלו הפחדים שלי ולצערי אני מתמודדת איתם כל יום.

שלום רב, הסיפור שלך כלל לא הזוי. אני מטפלת בהצלחה בהרבה נשים עם חרדות בריאותיות כפי שאת מתארת. כדאי לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותית. בברכה, ד"ר שרון בן רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה