דיכאון מגיל צעיר - וכעת בהריון

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

20/07/2012 | 08:56 | מאת: סיס

שלום רב, במשך הרבה שנים הייתי מטופלת בכדורים נוגדי דיכאון, עד שהתחלתי להרגיש שהם ממש לא עוזרים ושהגוף שלי ממש מכור אליהם. באפריל האחרון הפסקתי את הכדורים והרגשתי לראשונה נקייה מרעלים. בסוף מאי האחרון נכנסתי להריון ובשבועות האחרונים הדיכאון חזר. אני ממש ממש לא רוצה לקחת שוב כדורים, אבל מפחדת - ברור לי שאני בסיכון גבוה במיוחד לדיכאון שאחרי לידה - מה יותר גרוע לעובר? הדיכאון שלי או הכדורים? ומה עם טיפולים אחרים? מה עדיף? בעלי בכלל מתנגד נחרצות לכל עניין הכדורים ולא מבין מאיפה מגיע הדיכאון הזה, מבחינתו אני אמורה להצליח להתבר על זה.

שלום רב, מומלץ מאוד לטפל בדיכאון כבר במהלך ההריון. את יכולה לנסות טיפול פסיכולוגי אצל מטפל/ת מומחים לדיכאון. במידה ואין שיפור ניכר במהלך הטיפול או אם ישנן מחשבות אובדניות כדאי לפנות גם לפסכיאטר לצורך התאמת תרופות. ישנן תרופות שנחשבות בטוחות בהריון. בברכה, ד"ר שרון בן רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה