אין לי כוח

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

22/06/2012 | 02:08 | מאת: א

שלום, אני מתוסכלת מאד ואשמח לעזרה. שבוע 38 הריון ראשון. תמיד הייתי דכאונית, זה היה בא והולך ותוקף במיוחד בתקופות קשות. אף פעם לא פניתי לטיפול מקצועי, אני לא יודעת מה עוצר בעדי. תמיד חשבתי שבגלל המצבי רוח שלי הדבר הכי גרוע שאני יכולה לעשות זה להכנס להריון, אבל אז במשך יותר משנה לא חוויתי התקף דכאון והתחלתי להרגיש שאני שולטת על המצבי רוח שלי והרגשתי פתאום שאני ממש רוצה להיות אמא. אחרי כמה חודשים נכנסתי להריון. ההריון לא פשוט בכלל. כל תופעה אפשרחת חוויתי ואפילו מעבר. אני לא מצליחה להתמודד עם כל זה. אני נכנסת לדכאון כל הזמן ועוברות בי מחשבות אובדניות. כל מי שאני מנסה לשתף כאילו לא לוקח אותי ברצינות. אפילו לא בעלי. כולם חושבים שאני חזקה ואני יכולה להתמודד עם הכל אבל אני לא! ממש ממש קשה לי. אני לא ישנה בלילות, אני מותשת מהימים. אין לי כוח. אני ממש עייפה. אני לא יודעת מה לעשות. כל פעם שאני מנסה לפנות לגורם מקצועי אני חוזרת בי ומציגה תמונה עדינה של מעט קושי ולא מעבר לזה, אני לא מצליחה להסביר ולפרט עד כמה קשה לי וכמה אני לא מסוגלת יותר. אני מפחדת עוד יותר מהלידה. אני לא חושבת שאני אהיי מסוגלת להתמודד עם זה. האם יש מישהו שאני יכולה לפנות אליו בכתב ולא פנים מול פנים? אני כל כך נבוכה שאני לא חושבת שאוכל להתמודד עם זה בצורה כל כך ישירה.

שלום רב, אני שמחה שאת פונה דרך הפורום, זהו צעד ראשון וחשוב. את מכירה בכך שאת צריכה עזרה ואכן לפי התיאור שלך נראה שאת סובלת מאוד. זו כבר לא בושה לסבול מדיכאון, מספיק לעבור קצת על השאלות בפורומים כדי לראות כמה נשים סובלות מדיכאון בהריון ואחרי לידה ובכלל. את לא לבד וישנם טיפולים מאוד יעילים בדיכאון. אם אינך לוקחת תרופות כעת ובעבר לקחת רצוי לחזור לאותו רופא ולתאר שהסימפטומים חזרו. אם יש מחשבות וכוונה להתאבד או עם יש לך כבר תוכנית כיצד תעשי זאת את חייבת לפנות עוד היום. כאשר הדיכאון יחלוף את תודי לעצמך שפנית. אם תחליטי לפנות גם לפסיכולוג, אשמח לעזור לך. בברכה, ד"ר שרון בן-רפאל פסיכולוגית קלינית מומחית 03-5405503

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה