דיכאון אחרי לידה, בייבי בלוז - איך מונעים ?

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

13/05/2012 | 03:13 | מאת: אבא

אין כיום כמעט גבר, שלא יצא לו לראות יולדות בהתקפים של "דיכאון לאחר לידה", ולהבין עד כמה זאת תופעה מפחידה, זה עלול לקרות לנשים הכי חזקות מוכשרות ויפות, בזוגיות הכי טובה, עם התמיכה המשפחתית הכי נכונה, וזה אפילו אם הלידה עברה בשלום, ואפילו יצא תינוק מדהים, וזה יכול להתבטא לא רק בדיכאון קל, אלא ממש ביציאה זמנית משפיות כיום, מסתבר, שאפילו גברים נמצאים ב"דיכאון שאחרי לידה" והכוונה היא בעיקר בחרדות מהתמודדות עם הבייבי בלוז, והדיכאון של אחרי לידה :) מה הן השיטות שמקטינות את הסיכון ל"דיכאון אחרי לידה" שהגבר והמשפחה יכולים להיערך אליהם מראש דיכאון ובייבי בלוז, הן כמובן תופעות הכי טיבעיות שצריך לקבל כמו שהן, אבל איך להיערך מראש, כדי לתת לה את התנאים הטובים ביותר, כאלו שבזכותם, אם היא תחווה דיכאון, הוא יהיה יחסית קל ? חשבתי על זה שאולי חשוב לתת לאשה, לקחת קצת פחות אחריות, וממש מיד שזה אפשרי, לצאת לבד, לעשות מה שהיא אוהבת, במקום להסתגר בבית, להביא מלא סרטים רומנטיים ומצחיקים שיהיה לה לצפות, לדאוג לה לארוחות מדהימות ומזינות, ואפילו לדאוג לקבוע כל יום עם חברים חדשים שיגיעו להנעים את זמנה, וכמובן להביא עוזרת בשכר, שהיא תוכל לישון בשקט, בלי דאגות הכי חשוב בעיניים שלי זה להראות לה שהחיים נמשכים, להוריד ממנה את כובד האחריות, לא להפוך את כל העולם שלה ושלנו למסביב לתינוק, ולדאוג לעזרה בכל מה שקשור להחתלה האם באמת יש דברים כאלו ואחרות, שיקטינו את עוצמת הדיכאון, יש משהו שגברים צריכים לדעת מראש על התופעה של "דיכאון אחרי לידה" - כדי שהם ידעו להיערך נכון מראש

שלום רב, כפי שאתה מציין, דיכאון אחרי לידה יכול לעבור בקלות יחסית כאשר ישנה תמיכה והבנה מהסביבה. הזכרת כמה דברים שיכולים לעזור - להוריד מהאישה אחריות לבית ולאפשר לה להתרכז בתינוק ובעצמה, לשמור על התינוק ולאפשר לה לצאת להתאוורר כשהיא רוצה - במקרים רבים תחושת חוסר העצמאות שהאישה חווה אחרי הלידה מאוד מלחיצה. כדאי בעיקר לשאול אותה מה יכול לעזור לה ולהקשיב למה שהיא אומרת, לתת לה תחושה שהיא לא לבד ושאתה מבין אותה ותומך בה לפי צרכיה האישיים - כל אישה שונה וצריכה דברים שונים לאחר הלידה. אפשר לעודד אותה לצאת ולהיפגש עם אנשים אבל לא לדחוף אותה. לעיתים הלחץ של הסביבה יכול לגרום לתחושה שלא מבינים אותה ודווקא להעצים את הדיכאון. אולם כדאי לזכור שעם כל העזרה והתמיכה, כאשר הדיכאון נמשך מעל כשלושה שבועות או כאשר יש מחשבות אובדניות (הנפוצות מאוד בדיכאון), כדאי לפנות לעזרה. דיכאון אחרי לידה של הגבר קיים גם כן, במקרים רבים כתגובה לדיכאון של האישה ובמקרים אחרים כתגובה למעבר לאבהות עם כל ההשלכות שיש לכך על חיי הגבר. בברכה, ד"ר שרון בן-רפאל פסיכולוגית קלינית מומחית

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה