צריכה עצה

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

02/05/2012 | 22:19 | מאת: צילי

ד"ר שרון שלום, כתבתי לך כמה ימים, אך יש לי עוד כמה שאלות. ילדתי לפני כשלושה שבועות לערך בניתוח קיסרי לאחר הריון קשה מאוד וניתוח טראומתי עבורי (הרדמה מקומית שלא הצליחה ומשם הרדמה מלאה). ההתמודדות עם בתי התינוקת היא קשה ואמי מטפלת בה בעיקר (אני גרה אצלה לעת עתה). כמו כן, כתבתי לך כי כמה ימים לאחר הלידה היו לי מחשבות של פגיעה בה כיוון שהיא מסכנה ואני לא ראויה להיות אמא שלה... המחשבות הללו עברו, אני אוהבת אותה מאוד ודואגת לה עד כדי חרדה (בודקת אם היא נושמת כל הזמן ולא ישנה כי אני מסתכלת שהיא בסדר..) . אבל לפעמים בגלל הפחד שלי מהמחשבות של פגיעה בה שהיו אני מדמיינת שאני משליכה אותה מחלון הבית ומיד מסיטה את המחשבה הנוראית... כאילו מתגרה בעצמי. עוד אציין כי במהלך ההריון התחלתי לסבול מהתקפי חרדה שלצערי נמשכים גם עכשיו לאחר הלידה ומכאן נובע הפחד שלי להישאר איתה לבד (אני מרגישה סחרחורת, הזעה מוגברת ותסמינים של התקפי חרדה). כמו כן אוסיף שמעולם לא סבלתי מהתקפי חרדה... שאלותיי: 1. האם נשמע שאני מסוכנת לבתי הקטנה או שעלי להתמודד עם הטיפול בה לבד? 2. האם לדעתך אני צריכה טיפול פסיכולוגי? 3. במידה ושאלה 2 חיובית, האם מצבי הפיך? האם אוכל לתפקד בצורה נורמאלית? אודה על תשובותייך!

שלום רב, טוב שאת פונה לעצה. התקפי חרדה הם די נפוצים לאחר הלידה וגם המחשבות האובססיביות שאת מתארת. אם אינך חושבת שיש סכנה ממשית שתפגעי בה, כנראה שאכן אין סכנה. מחשבות הן רק מחשבות וכשאת לא תלחצי מהן ולא תתני להן משקל הן יעברו. כדאי מאוד לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי. טיפול זה ממוקד בהפגת החרדות (התקפי החרדה והאובססיות) בתוך זמן קצר. נשמע שתוכלי לחזור לתפקוד הקודם שלך לאחר הטיפול. אם תרצי אשמח לעזור. בברכה, ד"ר שרון בן-רפאל 03-5405503

03/05/2012 | 22:18 | מאת: צילי

התשובה שלך משמחת אותי ומפיחה בי תקווה ואכן אשמח אם תוכלי להמליץ לי על מטפלת באזור ירושלים שם אני גרה . שוב המון תודה.

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה