עצבות בהריון

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

05/03/2012 | 16:59 | מאת: מאיה5

הי, לפני כחודש התחלתי בהכנות להפריה ראשונה (אחריי 3 הזרעות שלא הצליחו), מהרגע שהתחלתי עם הזריקות הרגשתי שאני הופכת לאדם אחר, אני עצבנית, אגרסיבית, לא נעימה לסביבה, עויינת וכו'. חשבתי שלאחר ההפריה ,(בעיקר לאחר התשובה החיובית...), אני אחזור לעצמי ואהיה בן אדם שמח כמו שהייתי. אולם מאז, אינני מצליחה להתרומם, מצב רוחי עכור, עצבות והכי נורא- העצבים שלי. אני לא יודעת מה לעשות? לא הייתי אמורה להיות הכי מאושרת בעולם????

שלום רב, בתחילת ההריון שינויים הורמנליים יכולים לגרום למצב רוח לא יציב. בנוסף חששות או מחשבות אחרות שמתעוררות בתקופה זו בהקשר להריון עלולות להעכיר את מצב הרוח. אם התחושות הללו לא חולפות בתוך שבועיים-שלושה, כדאי לפנות לטיפול. בברכה, ד"ר שרון בן רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה