דכאון בהריון ולאחר לידה

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

23/02/2012 | 16:57 | מאת: מ.

שלום! ילדתי את בני הבכור לפני 7 חודשים, סבלתי מדיכאון במהלך כל ההריון ועדיין ממשיכה לסבול ממנו. אני מודעת לכך שאני צריכה טיפול תרופתי ונפשי אבל מפחדת להתמכר לתרופתי ובקשר לנפשי פשוט אין לי חשק ללכת לטיפול מכל סוג שהוא. התינוק שלי הוא פשוט "טיפוס" קשה הוא בוכה ביום ובלילה על אף שנבדק ואינו סובל מכאב כל שהוא. כבר שבעה חודשים (מאז שילדתי)אני לא ישנה בלילות. הוא רק מחליט להרדם בשלוש לפנות בוקר וזה לגמרי הופך אותי ומקשה עלי את החיים.לעיתים אני אף מתחרטת שילדתי. בנוסף מאז ההריון אני לא סובלת את בן הזוג שלי ולא יכולה להתקרב אליו מה שלא היה קודם ההריון. האם זה קשור לדיכאון והאם זה יכול להעלם עם טיפול? אשמח לתשובה בדחיפות... תודה

שלום רב, אני מאוד מצטערת לשמוע שאת חווה כאלו קשיים. נשמע שעוברת עלייך תקופה לא קלה ואת מתמודדת איתה לבד. זה מאוד טבעי שדיכאון ישפיע על הקשר שלך עם בעלך ולהפך - הקשר איתו יושפע מהדיכאון. ייתכן שטיפול שיתמקד בדפוסי התקשורת בינכם יביא לא רק לשינוי בקשר אלא גם לרמיסיה של הדיכאון. אני מציעה בכל זאת לפנות לטיפול ובמקביל לקחת עזרה של מטפלת שתבוא לכמה שעות בלילה באופן קבוע ותאפשר לך לישון. כמו כן את יכולה לנסות לטפל בתינוק בהומאופטיה. בכל מקרה בגילאים האלו הכל זמני וחולף כך שבעוד כמה חדשים ייתכן ושהוא יירגע ויפסיק לבכות בלילות. בברכה, ד?ר שרון בן רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה