האם זה דכאון?

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

09/02/2012 | 10:01 | מאת: ראניה

אני בת 35, אם לשני ילדים בני 4ו5 ולפני שלושה שבועות צהלידה השלישית אני התחלתי רק בלילה לחשוב על כאבי הצירים וזה גרם לי ללחץ ולא יכולתי לישון,אם אני מניחה ראש על המיטה אני קופצת מיד כאלו משהוא חונק אותי, ומסתובבת כל הלילה כמו משוגעת מאירה כל האורות למרות שהייתי יושנת כל הזמן ללא אור דלוק אני ילדתי מזה יומיים ולהפך הלידה יחסית היתה קלה ונולדה ילדה מתוקה. אבל אני עדיין לא יכולה לישון יותר מחצי שעה וכל הלילה ערה אני עיפה מאוד ולא יודעת מה לעשות ואין שום השפעה על אהבתי לילדים ולבעלי האם זה דיכאון או תופעת לווי לתרופת בלוטת התטריס החדשה שאמרו שעושה תופעות לואי לחלק מהחולים (אלטרוקסין) שאני נוטלת ממנו 75 מ"ג ביום תעזרו לי אני עייפה מה לעשות

שלום רב, אם התחושה העיקרית היא חשש להכנס למיטה פן יתחילו תופעות גופניות של דופק מואץ ותחושת מחנק ייתכן שמדובר בהתקפי חרדה ומומלץ לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי. בכל מקרה כדאי לפנות אל רופא המשפחה לבדיקות של בלוטת התריס. בברכה, ד"ר שרון בן-רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה