עזרה דחופה.. בבקשה בבקשה

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

27/10/2011 | 10:52 | מאת: בדרך לאבדון...

שלום רב, אני בת 31 בהריוני הראשון, שבוע 27. לאחרונה התעצמו בי תחושות של כעס, רצון לריב עם כולם, חוסר שליטה על ההתנהגות שלי הן המילולית והן הפיזית, שינויים במצביי הרוח ואף מריבות מתמשכות עם הבעל, דבר שיוצר תסכול, כעס ורצון לברוח. אני מרגישה כי אני לא מצליחה לשלוט על המתרחש וכי אני ממש יוצאת מדעתי וכמו מנהלת בתוכי שתי דמויות. עוד אציין כי אני בדר"כ בחורה עם המון שימחת חיים, בעלת תואר שני, שיודעת לנצל כל רגע לטובה, אני פשוט מרגישה שאיבדתי את זה ושאני לא מרוצה משום דבר בעיקר לא מעצמי ומהזוגיות שלי. אני גרה בצפון הרחוק ולכן אשמח לקבל כמה מספרי טלפון לעזרה מאזור חיפה ועד קרית שמונה... כל טוב!

שלום רב, כדאי לפנות קודם כל לפסכיאטר לצורך אבחון. לאחר התייעצות עם פסכיאטר תוכלי להחליט אם את מעדיפה טיפול פסיכולוגי או תרופתי. ישנם מקרים שטיפול תרופתי מומלץ אפילו במהלך ההריון. אינני מכירה מטפלים באזור הצפון, תוכלי לפנות לפסכיאטר דרך קופת חולים. בברכה, ד"ר שרון בן רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה