דיכאון וחדרה

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

06/10/2011 | 09:28 | מאת: להלה

שלום רק אני בת 23 נשואה מגיל 18 יש לי שלוש ילדים בקצב די צפוף אחרי הלידה השנייה נכנסתי למין דכדוך שרק הלך מהחמיר עם הלידה השלישית רק אתמול העזתי ופניתי לעזרה. הלכתי לפסיכולוג שהוא איבחן שיש לי חרדות ודיכאון שלאחר לידה והמליץ לי ללכת לפסיכיאטרי ושאשכול טיפול תרופתי אשקר עם הגיד שזה לא הרתיע אותי מפחיד אותי לחשוב העם זה יכול לעשות לי נזק מסוים?? אני ביום יום עם תפקוד נורמלי הבית מטופח וכ"נל גם הילדי אני סובלת מעצבות מתמשכת שמתבטא בכאס רק עצבנות יתר על המידה רגזנות בכי ללא סיבה ירידה במצב רוח ואחרי חצי שעה עליה ממש מוזרה כאילו שמעולם לא היה כלום בעלי אומר שאני כבר לא אני הוא מתקה להבין אותי וכמה שעובר עליי נהייתי אליו מאוד אובססיבית זה מתבטא בזה שעם הוא לא עושה לי אני חושבת שקרה לו משהו או שהוא בוגד בי בנוסף גליתי שהוא צופה בפורנו ומאונן מה שגם מאוד מפריע לי ופוגע בי אשמח לעזרה תודה..

שלום רב, אני מתנצלת על העיקוב במתן תשובה. כדאי לפנות לפסכיאטר לצורך אבחון מדויק. אם מדובר בחרדה ובדיכאון ללא מחשבות אובדניות ותפקוד סביר אפשר לפנות לפסיכולוג שמומחה בטיפול בדיכאון ולא חייבים ליטול תרופות. לרוב הטיפול יהיה כשלושה-ארבעה חודשים. גם אם את מחליטה לקחת תרופות כדאי לפנות לטיפול פסיכולוגי במקביל שיעזור לך להתמודד עם המצב בבית ועם הסיבות הפסיכולוגיות לדיכאון. בברכה, ד?ר שרון בן רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה