האם אפשרית שמירת הריון בגלל המצב הפסיכולוגי?

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

13/09/2011 | 10:35 | מאת: ברוך

שלום, אישתי נמצאת בתחילת ההריון החמישי. כמעט מהרגע הראשון של ההריון היא נמצאת בדכאון, מכיוון שעקב נסיעות ארוכות לעבודה (כל כיוון כשעה וחצי) ולחץ בעבודה היא מגיע מאוד עייפה ואין לה כוח לכלום היא פשוט מושבתת.ובמהלך כל ההריונות הקודמים היא עבדה קרוב לבית. בנוסף ההריון הקודם שלה הסתיים בעובר מת, כך שגם הדבר הזה מוסיף לה לחץ ודאגות. בשישי שבת שהיא מבלה בבית רואים במצבה הפסיכולוגי ממש שיפור אבל אז מתחיל שבוע חדש עם הנסיעות והלחצים. השאלה שלי האם היא יכולה לנסות לקבל שמירת הריון עקב מצבה הפסיכולוגי? או שביטוח לאומי לא מתחשב במצבים כאלו. אני מודה מראש על התשובה ברוך

שלום רב, אינני מכירה את החוקים של ביטוח לאומי. כדאי לתאר את המצב לרופא הנשים, הסמכות להמליץ על שמירת הריון היא שלו. בברכה, ד"ר שרון בן-רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה