דיכאון?

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

17/11/2010 | 20:17 | מאת: דור

לא יודעת עם ליקרוא למה שאני עוברת דיכאון אבל היה לי ככה לפני חודשים אני אתחיל מההתחלה אני בת 22 נשואה 4 שנים יש לי 2 בנות בגילי 3 ו8 חודשים ואני בהריון בחודש חמישי לא רצוי שגרם לי לתסכול וסבל רב בהתחלה והכחשה היתי מוציאה כעס על הבנות בוכה ללא סיבה כבר קבעתי פעם אחת תור לפסיכיאטר וביטלתי יום לפני כי הרגשתי יום טוב עכשיו אני מריגשה ששוב אני צפה אני מוציאה המון תסכול במיוחד על הגדולה שלי אני מעירה לה המון וכועסת עליה המון מרגישה שאין לי כח לקום בבוקר אנילא עובדת אני בבית עם התינוקת בעלי עובד עד 4 וב6 וחצי עולה ללמוד תורה אנחנו דתים מאוד קשה לי עם העובדה הזאת שאני כל היום בבית מחפשת מה לעשות קשה לי עם המציאות ולפעמים אני שואלת את עצמי למה עשיתי את זה אני מרגישה שאני לא נהנת מהבנות שלי שולחת אותן לישון בשעות מוקמות לפעמים מנסה לנשום אוויר ולא לכעוס על הגדולה שלי בת 3 כבר אמרתי אני מרגישה רע עם עצמי שאני מיתנהגת עליה ככה היתי גם רוצה לדעת העם יתכן אפשרות לתת לי כדורים גם להרגעת העצבים שלי שלפעמים קיצונים ומה אני יכולה לעשות בנידון?

דור שלום, הריון לא רצוי כאשר ישנה תינוקת בבית יכול לעורר תגובות רגשיות חזקות ואפילו דיכאון. עצבנות, כעס וחוסר סבלנות יכולים להיות סמפטומים נלווים לדיכאון בהריון. את יכולה להעזר בתרופות אולם זה לא יעזור לך כמובן לשנות או לקבל את המציאות בה את חייה, שמתסכלת אותך. במצב שאת מתארת עדיף, לדעתי, לפנות לטיפול פסיכולוגי אצל מטפלת מומחית לטיפול בדיכאון בהריון ואחרי לידה. אני מציעה לך לקרוא את המאמר על דיכאון בהריון ואחרי לידה: http://www.drsharon.co.il/121457 /טיפול-בין-אישי-בדיכאון-אחרי-לידה-1 בהצלחה, ד"ר שרון בן-רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה