עברתי הפלה

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

05/08/2011 | 08:38 | מאת: אוסנת

שרון שלום, לפני יומים עברתי הפלה בעזרת גרידה וברוך ה' גופנית אני מרגישה מצווין וגם הדימום שהובטח לי עבר אחרי יומים. נפשית אני מרגישה רע-אין לי תיאבון אני לא מפסיקה לחשוב על הדבר הנוראי הזה ויותר מכול רגשות האשם שרק אוכלות אותי. הייתי בשבוע ה-9,והייתי הכי משוכנעת בעולם שזה מה שאני צריכה לעשות.כרגע הפיתרון היחידי שאני חושבת עליו,זה להיכנס שוב להיריון.אנשים סביבי חושבים שהשתגעתי..אני מרגישה שאני מפתחת דיכאון שאחרי הפלה..איך מתגברים על דבר כזה? תודה מראש אוסנת

שלום רב, אמנם לא נהוג להתאבל לאחר הפלה, אולם מחקרים מראים שזו פעולה מאוד חשובה. תמצאי את הדרך שלך להתאבל - את יכולה לדבר עם חברים או לכתוב לעצמך את רגשותיך בנוגע לעובר, אם את יצירתית את יכולה לצייר, לפסל וכו'. חשוב להתעסק קצת עם המחשבות והרגשות שלך ולא להדחיק אותם. הדחקה כעת וכניסה מהירה להריון יכולה לפגוע בקשר שלך עם תינוקך. אם לאחר כשבועיים של אבל את מרגישה שהסמפטומים של הדיכאון מחמירים, כדאי לגשת לייעוץ מקצועי. את יכולה לפנות למרפאת חווה בתל השומר או לבריאות הנפש של האשה באיכילוב. בברכה, ד"ר שרון בן רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה