דיכאון בהריון עקב ביטול אנטי דיכאוני ע"י הרופאה

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

16/01/2019 | 02:44 | מאת: ליליאנה

אני סובל מדיכאון כבר שנים. מטופלת בכדורים.היו גם מצבים קלים של מאניה לכן במקביל נתנו מאזן. בעבר הייתי מפסיקה עם הכדורים לבד....ואחרחבל הדיכאון הכי ארוך של 9 חודש החלטתי בחיים לא להפסיק. התחלתי טיפול אצל רופאה חדשה הייתי עם סרוקוול אקס אר והתחלנו עם וולבוטרין אקס אר 150 מג חזרתי לתפקוד מלא.לשמחת חיים.לתקשורת עם אנשים.וגיליתי שנכנסתי להריון הייתי הכי שמחה ! כשאמרתי לרופאה היא פשוט אמרה מפסיקים עם וולבוטרין ...אחרי שכבר חודש הייתי איתו בהריון. למרות שמכון טרוטולוגי אמר שאין מניע להמשיך ליטול גם וולבוטרין. ביקשתיאור ממנה לתת לי לפחות אנטי דיכאוני אחר והיא סרבה. ככה הייתי מגיע אליה מתחננת לטיפול.והתחלתי הרגיש את הנפילה.היא טענהיה שזה לא דיכאון.העניין שאני מזהה את הסימנים כי חוויתי 5 דיכאונות קשים בעבר והתלמידים של ההתחלה לדיכאון אותם תסמינים. בסופו של דבר המצב כמובן החמיר עד הסוף.עם מחשבות אובדניים.הלכתי למיון החזירו אותי לרופאה.רשמה לי סרנדה. חודשיים נטלתי ולא היה שיפור כלל ....הצלחתי לא לחשוב על אובדנות כי ממילא אין לי אומץ כמה שלא ארצה וכמה רע שלאבל יהיה לי. התקשרתי למכון טרטולוגי שישלחו מכתב אישור לוולבוטרין. ...הלכתיבה לרופאת משפחה...רשמה מרשם. אחרי שבועים היה עליה במצב.קשב וריכוז חזרו בעיקר והצלחתי בלי בעיה לנקות ולסדר בבית וגם לבשל יותר(בכללי אני עוד ממש לומדת לבשל אין לי נסיון ) חשבתי שהמצב ישתפר ...אבל אז אחרי חודש נטילה שוב הייתה נפילה נפילה ממש חזקה. עכשיו אניתן באמת לא יודעת מה לעשות. העלינו מינון ל300 מג ביום של וולבוטרין. מה אני עושה במצב שכזה?

ליליאנה שלום, תודה על השיתוף, נשמע שעברה עלייך תקופה מאוד קשה. חשוב מאוד שתהיי במעקב פסכיאטרי אצל רופא שמתמחה בתקופת ההריון ואחרי הלידה ושם אולי תקבלי גם הפניה לטיפול פסיכולוגי. אם את באזור המרכז, אני ממליצה לך לפנות לבריאות הנפש לאשה באיכילוב, או לתל השומר. שם יש מרפאות ייעודיות. באזורים אחרים בארץ תוכלי לברר דרך טיפת חלב. בברכה, ד"ר שרון בן רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה