התקפי חרדה וסרוקסאט

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

21/07/2011 | 17:36 | מאת: אלמונית

שרון שלום ,אני בשבוע 38 ואני סובלת מהתקפי חרדה כבר 10 שנים!יש לי ילדה מקסימה בת 5.5 אני מטופלת בסרוקסאט כבר 10 שנים אבל היו המון תקופות שהפסקתי את התרופה והייתי בסדר עד שמשהוא הפעיל את החרדה. לפני כמה חודשים שהייתי בערך בחודש 6 שאלתי את הרופא משפחה שלי אם אני יכולה להפסיק את הסרוקסאט (בהריון הקודםהבת שלי עברה סוג של גמילה ולא יכולתי להניק אותה),באותה תקופה ששאלתי את הרופא אם אני יכולה להפסיק הרגשתי בסדר ונטלתי חצי כדור הוא אמר לי שאפשר והפסקתי !לאחר בערך חודש וחצי התחלתי להרגיש ממש לא טוב מהר חזרתי לסרוקסאט ,אבל כבר היה מאוחר כי התקפי החרדה (וגם דיכאון)היו כל כך חזקים (מ1-עד10 הם היו 12). היום אני כבר נוטלת את הכדור חודש וכמה ימים ואני מרגישה קצת יותר טוב אך לא ממש יצאתי מזה ,יש המון דברים שאני עדיין לא מסוגלת לעשות כמו להיות מחוץ לבית בלי בעלי. בעצם מה שאני שואלת -האם בגלל ההריוןוגם בגלל שהפסקתי את הסרוקסאט התקפי החרדות היו יותר קשים ? והאם זה יעבור ופשוט לוקח לזה קצת יותר זמן מהרגיל? אני בטיפול של שיחות ומשחררת המון טראומות מילדות מצטערת שזה יצא ארוך אך אני נורא אודה לך על תשובתך

שלום רב, אני מצטערת לשמוע על הקשיים שלך. התקפי החרדה לרוב נחווים כיותר חזקים במהלך ההריון. בין השאר כיוון שנשים שנוטות להתקפי חרדה מאוד רגישות לשינויים פיזיולוגיים, כגון נשימה ודופק מואצים, הנפוצים מאוד בהריון. הן מפרשות אותן כמצב של סכנה וכך מתגברים הסימנים הפיזילוגיים ומתחיל ההתקף. טיפול בשיחות יכול מאוד לעזור למגוון של מצבים אבל בכדי להיפטר מהתקפי חרדה יש לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי. זהו הטיפול המומלץ ביותר להתקפי חרדה - אף יותר מתרופות. הוא מלמד אותך לשלוט בהתקפים ולא לפחד מהם ומביא לירידה משמעותית בכמות ההתקפים ולעיתים קרובות להחלמה מלאה. טיפול זה אורך 8-16 פגישות והוא מאוד יעיל. אני ממליצה לך בחום לפנות לטיפול זה לאחר שתתאוששי מהלידה בכדי שתוכלי להפסיק ליטול תרופות. בנתיים בהצלחה ושיעבור בקלות. בברכה, ד"ר שרון בן-רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה