שמירת הריון על רקע נפשי

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

14/03/2018 | 13:35 | מאת: ע.פ

האם אפשרי? אני בשבוע 31 ומרגישה שלא יכולה לשאת יותר את העבודה. אני רוצה להגיע ללידה (הריון ראשון) רגועה יותר וכמו שזה נראה עכשיו מצבי לא טוב ולא יאפשר לי זאת. יש לי מצבי רוח קשים, התפרצויות, בכי, קושי בלילות, כאבים שכנראה חלקם פסיכוסומטיים. האם פסיכיאטר יכול להמליץ על שמירת הריון? או רק רופא משפחה? תודה

שלום, ראשית אני חושבת שכדאי מאוד לטפל במצב הנפשי, ייתכן שאת סובלת מדיכאון בהריון מה שמתבטא לעיתים קרובות בעצבנות ובסימפטומים שציינת ולאו דווקא בעצב. אצל 60% מהנשים שסובלות מדיכאון בהריון, הדיכאון ממשיך גם לאחר הלידה. כדאי לפנות לפסיכולוגית או פסיכיאטרית מומחיות בנושא. אני מקבלת באופן פרטי אבל אשמח גם להפנות אותך למקום ציבורי אם זה יותר מתאים. לגבי שמירת הריון, לצערי לרב זה לא טיעון מתקבל. בהצלחה, ד"ר שרון בן רפאל

14/03/2018 | 13:48 | מאת: ע.פ

תודה. היכן את מקבלת? אשמח גם להמלצות של מקומות ציבוריים. אני חברת קופת כללית. תודה

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה