סכרת,אימוני משקולות

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

27/12/2012 | 07:51 | מאת: נדב

חורש יש לי שאלה קטנה,גם בוינגייט המליצו לנו תמיד לאמן חולי סכרת באימוני סיבולת(כמובן שהם לא הסבירו למה..) אבל ההגיון אומר לי שברגע שאתה עובד סיבולת הגוף לומד לנצל את הגליקוגן יותר טוב,בנוסף מולי אפשטיין אמר לי שהגוף מפתח רגישות לאינסולין.אז אך זה שהרצפטורי אינסולין מפתחים רגישות?,למה זה קורה?? תודה רבה!

סוכרת מבוגרים, יוצרת תנגודת של תאי הגוף לאינסולין ומרידה את האפקטיביות של כניסת אנרגיה גליקמית לתאי השריר. הקולטן לאינסולין בשם Glut-4, מוריד את הרגישות שלו ונדרשת כמות גדולה יותר של ההורמון כדי להכניס את הגולוקוז לתא. פעילות גופנית שמשלבת אימוני סבולת, מגדילה את הרגישות של Glut-4 וכן ממקמת אותו על ממברנת התא שם הוא יעיל בקליטת האינסולין.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ