סימנים לבנים על הציפורנים,

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

21/02/2011 | 10:57 | מאת: סטיב

שלום חורש, אני בגיל ההתבגרות יש לי סימנים לבנים על הציפורנים(לא הרבה) אתה יכול להסביר לי את הסיבות? מבחינה פיזיולוגית מתי נגמר גיל ההתבגרות? תודה רבה לך!

הסימנים הלבנים נקראים בשפה הרפואית Leukonychia. הגורמים לתופעה יכולים להיות: חבלות קטנות של בסיס הציפורנים, זיהום או פטריה וחוסר במינרלים כגון אבץ וסידן. בדרך כלל הסימנים חולפים לאחר כ10- שבועות אם מדובר בסיבה הראשונה כאשר גדלה הציפורן.במקרה של מחלת עור יש לבצע בירור אצל רופא עור. במקרה האחרון הסימנים חולפים כאשר נקבל תזונה עשירה במינרלים החסרים. היום יודעים שסממנים אחרונים בפיזיולוגיה של גיל ההתבגרות עשויים להמשך עד גיל 30.

22/02/2011 | 14:21 | מאת: סטיב

.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ