דופק מטרה למטופל עם יתר לחץ דם

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

12/03/2012 | 14:28 | מאת: דורון

שלום אני גבר בן 53 מטופל מזה שנים רבות עם קרדילוק 5מ"ג. ל"ד מאוזן בד"כ 120/80 עד 110/70 ודופק 50-55 במנוחה. התחלתי להתאמן ולפי הנוסחה המקובלת (220-53) אני אמור להתאמן בדופק 135-145. הבעיה היא שאני מתקשה להגיע לדופק זה. באימון האחרון היגעתי בקושי ל 127. המטרה שלי היא שריפת שומנים. השאלה היא: האם בגלל הטיפול התרופתי של קרדילוק דופק המטרה שלי נמוך יותר? תודה דורון

דורון, הקרדילוק, תרופה ממשפחת חוסמי הבטא, מורידה את קצב הלב, לכן החישוב שלך לפי הנוסחה אינו נכון. אם תומר לי מה דופק המנוחה שלך ואם בצעת בדיקת מאמץ מה היה הדופק ולחץ הדם המרביים שלך אוכל לחשב ביתר דיוק את דופק המטרה שלך. מה דרגת המאמץ שלך בסקלה 1- 10 כאשר אתה בדופק של 120?

13/03/2012 | 07:49 | מאת: דורון

בוקר טוב תודה על התגובה המהירה. דופק במנוחה 50-55 דופק בבדיקת מאמץ אחרונה היה 160-165 לאחר כ 12 דקות על המסילה. ל"ד לא זכור לי. לגבי מידת המאמץ שלי בדופק 120 8-9. דורון

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ