שאלות על פציעות שריר

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

05/10/2011 | 22:48 | מאת: דרור

חורש אומרים שאם מישהו מותח שריר, לדוגמא את השריר האחורי(אמסטרינג), אז צריכים לבצע מתיחה עדינה עד שמרגישים מעט מתיחה כדי לא להחמיר את הפציעה, מה קורה לשריר כאשר עושים מתיחה קלילה על הכאבים? אם באמצע משחק שחקן מקבל מכה בשריר אז הוא יכול להמשיך עם כאבים קלים אבל שהוא חוזר הביתה או למחרת בבוקר הכאבים הרבה יותר חזקים, מדוע זה קורה. 3.כאשר שחקן כדורסל לדוגמא נופל לא טוב על הקרסול, אז אומרים לו לא! לפתוח את הנעל כדי שהקרסול לא יתנפח, האם באת לנעל יש את היכולת למנוע נפיחות לאחר הטראומה? תודה רבה

1. לא לבצע מתיחות לאחר פציעה, בשלושת הימים הראשונים, אולם אם יש מצב של ספאזם(כיווץ שרירים), כפעולת הגנה על השריר זה מצב אחר- אז לבצע מתיחה עדינה. 2.הנזק לרקמה מחמיר- לכן לא רצוי להמשיך לבצעה פעילות במקרה של חבלה. 3.ככל שההמטומה גדולה יותר, כך הדלקת חמורה יותר. לכן רצוי לשמור על לחץ נגדי ללחץ ההידרוסטטי של הדם, על ידי חבישת לחץ/נעל הדוקה. כמו כן לקרר ולהרים את הרגל (RICE).

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ