מרתון וחלבונים

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

28/08/2011 | 14:10 | מאת: אני

שלום.מתאמנת למרתון ראשון, תוכנית עי מאמן. רציתי לדעת אני שוקלת 58 קילו האם לפי הנוסחאות שמצאתי ברשת עליי לאכול 100 גרם חלבון ביום? זה מאד מעט, לא?

נהוג להרכיב דיאטה של בין 20-25% חלבון לרצי מרתון, מעט יותר אם את משלבת גם אימון משקולות. כלומר אם את צורכת דיאטה של 3000 קלוריות ליום, אז את צריכה בסביבות ה- 70 עד 75 ג"ר חלבון. אל תשכחי שהמשקל הנקי של החלבון ללא הנוזלים הוא נמוך בהרבה מהמשקל ברוטו, כך שבמנה חלבונית של 100 גרם דג יש בממוצע רק 25-30 גרם חלבון.

30/08/2011 | 20:20 | מאת: אני

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ