השפעת פעילות גופנית על לחץ הדם

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

13/11/2016 | 23:08 | מאת: ערן

שלום מה מנגנון ההשפעה של פעילות גופנית (כמו הליכה וכדו') על לחץ הדם? האם זה מוריד נקודתית בשעות שסמוך לפעילות, או שיש לזה השפעה יותר ארוכת טווח? כלומר, האם זה כמו תרופה שמשפיעה לכמה שעות, ולאחר מכן לחץ הדם חוזר להיות גבוה או שההשפעה נרחבת יותר. ובשביל לקבל את ההשפעות החיוביות של הליכה על ירידת לחץ הדם, האם זה תלוי ברמת הדופק בפעילות? במשך הפעילות? בתדירות הפעילות? מה מומלץ? תודה רבה

פעילות גופנית מסייעת בהורדת לחץ דם מהסיבות הבאות: 1. מרחיבי כלי דם ופגבירה את זרימת הדם בנימי הדם. 2. משפיעה על תגובות הורמנליות שמאפשרות ירידה בלחצי הדם לאחר האימון. 3. מונעת טרשת עורקים ומפחיתה מהאפקט השלילי של הסנדרום המטבוליוהשמנה שמעלים בתורם את לחץ הדם. א. ההשפעה קצרת הטווח, נמשכת מספר שעות לאחר הפעילות ותלוייה באפשקט ההורמונלי ובהתרחבות של כלי דם ופיזור נוזלי הגוף. ב. ההפעות לטווח ארוך, מניעת טרשת, שיפור בגמישות של כלי דם והאפקט המטבולי נשארות איתנו כל זמן שאנו מתאמנים.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ