פציעה או חבלה . .

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

28/10/2016 | 16:10 | מאת: רז

היי חורש, מה נישמע? יש המלצה גורפת בעת פציעה, שבר או קרע חלקי בגידי הכתפיים לאכול כמות רבה של חלבון ובכלל יותר קלוריות.. מצד שני קראתי מחקרים שמעלים ממצאים שאכילה רבה, או ליתר דיוק אנשים הנמצאים בגרעון קלורי או אף בצום מגבירים אצלהם תהליכים של אוטופגיה - כלומר אכילה של חלבונים פגומים ושימוש בחלבון זה לצרכים אחרים. חשבתי על כך שבתהליך של ריפוי רקמה נוצרת הרבה פעמים צלקת עבה מה גם שאותה צלקת מפריעה לתפקוד של אותה רקמה. האם תהליכים יותר יעילים של "בליעה עצמית" / אוטופגיה יגרמו לרקמת צלקת להיות יותר שטוחה ואסטתית ואולי אף להגביר את התפקוד של אותה רקמה? האם תהליכים של אוטופגיה יכולים לאכול תאים פגומים של עצם , עור או גיד שנקרע חלקית בצורה טובה יותר ולאחר ניקוי של הרקמה מתאים כאלו רק אז תבנה רקמה חדשה..? ניתן לפתור את זה בכך ששבוע אחרי הפציעה גירעון קלורי, ובעת כניסה של חלבונים מחדשים לבניית רקמה חדשה תוספת קלוריות וחלבון?

הי רז, באופן עקרוני, הקווים המננחים, לתזונה עשירה בחלבון וחומצות אמינו לאחר טראומה, ראה את סקירת הספרות הבאה: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2642618/ מחסור בחלבון, וחומצות אמינו חיוניות, יכולת לפגוע בתהליך הריפוי מפציעות.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ